Здравствуйте.
Правильно ли я понял, что теперь предприниматели на общей системе не подают квартальных деклараций?
Кажись, в Налоговом кодексе сказано, что осталась только годовая декларация
Модератор: konsult
konsult писал(а):Здравствуйте, правильно поняли, но есть нюансы.
Если переходим на общую систему с другой системы или только регистрируемся (без одновременного перехода на единый или фиксированный налог), то помимо годовой декларации нужно подать еще декларацию за первый квартал работы на общей системе налогообложения.
Подробнее здесь viewtopic.php?p=126#p126
Ленка писал(а):У меня возникли вопросы по заполнению декларации. Отдельной темы не нашла, думаю эта подойдет.
Из письма ГНАУ следует:
Разом з тим, розділ 3 форми податкової декларації не містить спеціальних граф щодо відображення самостійно визначеного підприємцем податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб за звітний період та авансових платежів на 2011 рік.
Для забезпечення виконання вимог Кодексу та з метою єдиного підходу щодо визначення податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у пункті 3.1. Розділу 3 декларації фізичні особи – підприємці зазначають чистий оподатковуваний дохід за звітний 2010 рік та остаточну суму податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає сплаті (поверненню), з урахуванням сплачених протягом року авансових платежів та суми плати за торговий патент. У разі, якщо за результатами звітного року сума податку підлягає сплаті, то вона відображається із знаком „+” (наприклад ПДФО: +1000грн.), а якщо підлягає поверненню – із знаком „-” (наприклад ПДФО: -800грн).
В пункті 3.2 Розділу 3 декларації фізичні особи – підприємці відображають очікуваний дохід на 2011 рік та суму авансових платежів з розбивкою по строках сплати, визначених пп.177.5.1 п.177.5 ст.177 Кодексу (до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня, до 15 листопада).
Я отправляю отчеты по электронке, в бланке отчета из последней версии БестЗвит в пункте 3.1 Раздела 3 предусмотрено только две ячейки одна для года, вторая для чистого дохода. В пункте 3.2 аналогично. И куда я должна всовывать эти авансы по НДФЛ?
Кто заполнял - ПОДСКАЖИТЕ!
LenkaPenka писал(а):Подскажите пожалуйста!
Есть где-нибуть пример заполнения декларации на общей системе.
Зарегистрированные пользователи: Ads, Gb, MR, Ya